Trawienie tłuszczów.
Trawienie białek.
Naturalne źródło witaminy C.
Adhatoda vasica, znana również jako immortelle vascularis lub Vasaka, to tradycyjnie stosowana roślina pochodząca z Indii i innych obszarów Azji Południowej.
Agawa to soczysta roślina pochodząca głównie z obu Ameryk, gdzie jest wykorzystywana od wieków.
Jest znana ze swojej wysokiej odporności i naturalnej zawartości składników roślinnych, zwłaszcza inuliny, rozpuszczalnego błonnika często stosowanego w żywności i suplementach.
Jest zalecany do odżywiania wszystkich tkanek ciała (w tym włosów i mieszków włosowych), ma również właściwości dezynfekujące.
Ajowan, znany również jako szorstki pasternak lub kminek egipski, to aromatyczna roślina pochodząca z Indii i Bliskiego Wschodu. Jej drobne nasiona charakteryzują się intensywnym korzennym aromatem i smakiem przypominającym tymianek, anyż i kminek.
Alchemilla jest ulubionym ziołem kobiet od wieków, szczególnie w przypadku cyklicznych dolegliwości i wspierania naturalnej równowagi organizmu.
Panax ginseng. Żeń-szeń pierwotnie występował na zalesionych obszarach północno-wschodnich Chin, wschodniej Rosji i w górach Korei Północnej.
Ten wytrzymały sukulent, który rośnie głównie w suchszych obszarach, ma liście, które zawierają wewnętrzny przezroczysty żel, który składa się w 99% z wody, a reszta składa się z aminokwasów, lipidów, witamin, enzymów, minerałów, cukrów i innych składników.
Galganumgalanga(Alpinia galanga) to aromatyczna roślina z rodziny imbirowatych, pochodząca z Azji Południowo-Wschodniej. Znana jest z charakterystycznego korzennego aromatu i smaku, który przypomina połączenie imbiru, cytrusów i pieprzu.
Trawienie węglowodanów.
woda, podstawowy składnik kremu i nośnik pozostałych składników
Aquamin to unikalny naturalny produkt multimineralny dostarczający bioaktywnego wapnia, magnezu i 72 innych pierwiastków śladowych do wzbogacania żywności, napojów i suplementów diety.
Znana jest ze swoich właściwości redukujących stres i niepokój.
Delikatna forma witaminy C z magnezem
Astaksantyna, ekstrakt z glonówHaematococcus pluvialis
Astaksantyna to czerwony karotenoid, silny przeciwutleniacz. Pozyskuje się ją z mikroglonu Haematococcus pluvialis, który wytwarza ją w największych ilościach. Nadaje ona łososiu lub krewetkom czerwony kolor.
Co o nim wiadomo
- Wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym.
- Badania dotyczyły skóry (elastyczność, ochrona przed promieniowaniem UV), oczu (zmęczenie), regeneracji po wysiłku fizycznym oraz lipidów we krwi. Wyniki pochodzą głównie z niewielkich badań, a dowody są ograniczone.
Wyciąg z ziaren owsa
Delikatny składnik roślinny pozyskiwany z owsa siewnego (Avena sativa), który jest szczególnie popularny w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji skóry.
Ekstrakt z owsa pomaga utrzymać skórę przyjemnie nawilżoną, gładką i komfortową. Nadaje się również do produktów przeznaczonych do codziennej pielęgnacji skóry suchej lub wrażliwej.
Główne właściwości:
- pomaga utrzymać nawilżenie skóry,
- przyczynia się do jej delikatności i gładkości,
- wspomaga komfort skóry,
- nadaje się do codziennej pielęgnacji kosmetycznej.
🌿 Roślinny ekstrakt z owsa – delikatny wybór do codziennej pielęgnacji skóry.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- Następny →
- 13 ⇥